https://www.studiohub.ca/ | House 1
15706
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15706,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
House 1

To be completed by Fall 2018

Location

Kelowna, BC

Size

3400 SF

Budget

$700,000

Located in a Heritage conservation area, the design intent of the renovation and addition is to respect and draw inspiration from the existing Mid-Century modern form as well as to add a contemporary second floor which complements the neighbourhood fabric, form and character.

Although not a registered heritage home, the design rationale for the renovation and addition is to incorporate existing form and material palette of the house and to develop a thoughtful addition. The street pattern of wood frame, vertical wood siding, stucco and circular steel columns of Mid-Century Modern homes has been adopted into the proposed architectural form and complements the existing house.

The project aspires to retain as much of the existing character, while upgrading the energy performance and adding a secondary suite to the expanded principal dwelling. The foundations and ground floor will be retained and the previously filled in carport will be removed.

A cantilevered second floor volume defines a new north-west courtyard, enhancing the indoor-outdoor relationship and outdoor living.

Category
Residential

Under Completition, to be completed 2018
Budget $700,000

Located in a Heritage conservation area, the aspiration of this renovation and addition is to respect and draw inspiration from the existing Mid-Century modern form as well as to add a contemporary second floor which compliments the neighbourhood fabric, form and character.

Although not a registered heritage home, the design rationale for the renovation and additional is to incorporate existing form and material palette of the house and to develop a thoughtful addition. The street pattern of wood frame, vertical wood siding, stucco and circular steel columns of Mid-Century Modern homes has been adopted into the proposed architectural form and compliments the existing house.

The project aspires to retain as much of the existing character, while upgrading the energy performance and an addition of a secondary suite to the expanded principal dwelling. The foundations and ground floor will be retained and the previously filled in carport will be removed.

A cantilevered second floor volume defines a new north-west courtyard, enhancing the indoor-outdoor relationship and outdoor living.